Netanyahu`nun alkol parasıyla halk ev geçindiriyor`
Netanyahu`nun eşi Sara`nın, Başbakanlık konutunda kullanılan şişelerin depozitolarını harçlık` yapmasıyla ilgili skandal büyürken, alkol harcamaları` da muhalefetin tepkisini çekti.
İsrail`de 17 Mart genel seçimi öncesinde Başbakan Benyamin Netanyahu`nun harcamaları gündemi oluşturuyor. Netanyahu`nun eşi Sara`nın, Başbakanlık konutunda kullanılan şişelerin depozitolarını ‘harçlık` yapmasıyla ilgili skandal büyürken, ‘alkol harcamaları` da muhalefetin tepkisini çekti.
Son olarak Devlet Denetleme Kurulu üyesi Joseph Şapira, Başbakanlık harcamalarıyla ilgili hazırladığı raporu yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacağını duyurdu. Kurulun Başsavcı Yehuda Weinstein`e teslim ettiği raporda, Başbakanlık konutu için yapılan lüks harcamalar ve devlet fonlarının uygunsuz kullanımına dair ayrıntılar yer alıyor.
‘AVUKATI YAYINLATMADI` İDDİASI
Haaretz gazetesinin ‘Devlet Denetleme Kurulu`nun, Netanyahu`nun avukatının isteği üzerine Başbakanlık harcamalarını seçim öncesinde açıklamadığına` dair bir haber yapması son skandalın fitilini ateşledi. Haberin ardından ise Devlet Denetleme Kurulu`ndan harcamaların tamamının kamuoyuna duyurulacağı açıklaması geldi.
Devlet Denetleme Kurulu üyesi Şapira, ülke basınında raporun 17 Mart`taki seçimlerden sonra açıklanması için Netanyahu`nun avukatı David Şimron`un, Başsavcı Weinstein`ı ikna ettiğine dair haberlerin çıkmasının ardından raporu en kısa zamanda açıklayacaklarını duyurdu.
Haaretz`in haberine göre, Kurul raporunda ‘lokantalara, çiçek aranjmanlarına, kokulu mumlara, ayakkabılara ve kuaförlere yüzbinlerce Şekel harcandığı` bilgisi yer alıyordu. First Lady Sara Netanyahu`nun yaklaşık 15 bin TL değerindeki şişe depozitolarını zimmete geçirdiği iddiası İsrail`de büyük tepki yaratmıştı.
‘ŞİŞE DEPOZİTOLARI FİRST LADY`NİN HARÇLIĞIYDI`
First Lady Netanyahu`nun, devlet tarafından ödenen içecek şişelerini güvenlik görevlilerine verdiği ve depozito paralarının kendisine verilmesini istediği iddia edilmişti. First Lady`nin 24 bin şekel tutarında şişe depozitosu aldığı öne sürülürken, Netanyahu ailesi için çalışan eski bir güvenlik görevlisi de şu iddiada bulunmuştu: 'Sara Netanyahu boş şişeleri geri götürüp depozito paralarını almamızı emretti. Sonra da bu paraları cebine attı. Bu miktar, 4 senede 24 bin şekele ulaştı. Bu para, onun harçlığıydı.'
Netanyahu`nun 2013`te de başbakanlık konutuna alınan dondurmalara 10 bin Şekel harcadığı ortaya çıkmıştı.
HER GÜN BİR ŞİŞE ŞARAP
Basına göre, Devlet Denetleme Kurulu`nun raporunda, son 2 yılda Başbakanlık konutuna 100 bin Şekel tutarında alkollü içecek alındığı bilgisi var. Netanyahu ailesinin son 4 yılda, 80 binin üzerinde cam şişenin depozitosunu da aldığı iddia edilirken, rapordaki verilere göre Başbakanlık konutuna son 2 yılda her gün en az bir şişe şarap alındı.
‘1 MİLYON İNSAN BU PARAYLA BİR AYDA GEÇİNİYOR`
İsrail muhalefeti de, Başbakan Netanyahu`nun her ay alkollü içeceklere, asgari ücrete yakın bir meblağ (4 bin 200 Şekel) ödemesine tepki gösterdi. İşçi Partisi`yle birlikte merkez solda seçim ittifakı oluşturan Hatnuah partisi lideri olan eski Adalet ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Netanyahu`nun kamu kaynaklarını kendi zevkleri için harcadığı eleştirisini yaptı: 'İsrail`de 1 milyon insan bu parayla bir ayda geçiniyor. Kiralarını, vergilerini, su ve elektrik faturalarını ödeyip eğitim ve gıda masraflarını karşılıyorlar.'
LİKUD İDDİALARI REDDETTİ
Ancak Netanyahu`nun lideri olduğu Likud Partisi`nin temsilcisi Nir Hefetz, iddiaları reddetti. Hefetz, 'Rakam tamamen uydurma. Başbakanlık alkollü içki satın almaz bile. Her gün alınan bir şişe şarap da misafirler içindir' savunmasını yaptı.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
